Het aanmeld proces

Heeft u interesse om uw kind aan te melden op Daltonschool Helen Parkhurst? Dan kunt u het "Ik heb interesse" formulier op onze website invullen. Wij nemen binnen twee weken contact met u op om u en uw kind uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek beantwoorden we al uw vragen en vertelt u ons over uw kind: waar is hij goed in? Wat vindt hij spannend? Welke behoeften heeft hij?

Op basis van deze informatie wordt uw kind ingedeeld in één van onze onderbouwgroepen. Ongeveer zes weken voor de vierde verjaardag van uw kind ontvangt u bericht van de leerkracht. Met deze leerkracht maakt u afspraken over mogelijke oefenmomenten. Direct na de vierde verjaardag is uw kind welkom om te starten op onze school.

 

Waarom Helen Parkhurst?

Wij zijn een basisschool waar leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. Waar ruimte is om talenten te ontdekken en te ontwikkelen en waar een goede mix tussen zelfstandigheid en samenwerking is. Waar leerlingen en leerkrachten op een prettige manier samen het leven leren.

  • Iedere dag start met activiteiten waarbij zelfontplooiing, samenwerking en verbinding centraal staan
  • Iedere ochtend wordt op niveau gewerkt aan de basisvakken rekenen, taal en lezen. Rust, effectiviteit, structuur zijn hierin leidend.
  • ’s Middags gaan leerlingen op zoek naar hun talenten. Trots, eigen onderzoek en ruimte om te groeien staan hierin centraal.

Ik heb interesse

Wij sturen u een ontvangstbevestiging per e-mail. Daarna nodigen wij u uit voor een gesprek.

MorgenInternet